Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; GDLR_Import has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/vanthoffmc.nl/httpdocs/wp-content/plugins/goodlayers-importer/goodlayers-importer.php on line 28
Waarom Executive Search? - Van 't Hoff Management Company

Waarom Executive Search?

Het vinden van de juiste kandidaat heeft grote invloed op de reputatie en
de slagkracht van een onderneming. Executive Search ondersteunt in deze belangrijke keuze.

Executive Search professionals kennen de markt. Het zijn consultants die de know-how hebben om
cliënten scherp naar hun eigen bedrijf te leren kijken en zo de juiste kandidaten te zoeken, te werven
en voor het bedrijf te behouden. Dit is wat Executive Search doet: de business kennen
en de tijd om de business van de opdrachtgever te leren kennen.

Een onderneming kan voor het aantrekken van professionals grofweg drie manieren kiezen:
• Executive Search Consulting
• Werving & Selectie
• In-house recruiting

Werving & Selectie (Contingent Recruiting)

Deze recruiters presenteren een pool van kandidaten die voldoen aan de gestelde criteria. Hij werkt over het algemeen aan de front-end van het proces en laat grotendeels de uiteindelijke beoordeling en de selectie over aan de opdrachtgever.

Er worden zoveel mogelijk kandidaten in een korte periode voorgesteld en vaak aan meerdere opdrachtgevers. De betrokkenheid bij de opdracht is van een ander niveau als bij een executive search. Deze vorm van recruitment wordt het meest gebruikt voor mid-level posities of posities waar er een groot aantal gekwalificeerde kandidaten beschikbaar zijn. Ze richten zich vaak op kandidaten die zelf actief op zoek zijn naar een nieuwe positie.


In-House Recruiting

Grote organisaties hebben vaak in-house recruitment afdelingen. Een in-house recruitment team beschikt over degelijke searchtools, een netwerk van potentiële kandidaten en de hulp van de eigen organisatie.

In het algemeen zijn eigen recruitment afdelingen goed toegerust om medior en junior posities in te vullen. Zij zullen direct met een executive search consultant samenwerken voor het invullen van de specialistische, senior en directie posities.

Executive Search

Executive search consultants zijn gespecialiseerde management consultants die als adviseur op exclusieve basis voor de opdrachtgever werken. De consultant werkt nauw samen met zijn opdrachtgever om de beste mogelijke kandidaat te vinden, te beoordelen en te selecteren.

Met de opkomst van de sociale media en moderne search-technologieën is het vinden van kandidaten geen exclusief terrein meer van de executive search consultant. Zijn toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen zitten in zijn uitgesproken personal touch en zijn ervaring in de selectie en het maken van de uiteindelijke match. Hij weet opdrachtgevers te inspireren tot het delen van hun visie, zodat hij een verdiepingsslag kan maken voor het met succes invullen van de vacante positie. De consultant leert de business van binnenuit kennen en is daardoor beter in staat om heldere functiespecificaties en treffende kandidaatprofielen op te stellen.

The Power of Partnership

Een goed executive search bureau is een partner voor zijn opdrachtgever. Zo’n bureau beschikt over expertise van de markt en van de sector waarin de opdrachtgever actief is. Een Executive Search Consultant moet een expert zijn. Zijn opdrachtgever weet wat er op het spel staat,
– het belang van succes en de kosten van een mislukking – .

Van’t Hoff Management Company | 06 468 98 459 | ralph@vhmc.nl | kvk nr. 605 414 31