Traumberuf Schilehrer

Dat zeggen de Oostenrijkers over het contingent skileraren dat ’s winters de miljoenen wintersporters leert skiën, snowboarden en langlaufen. Van jongs af aan is skiën mijn favoriete sport en het is altijd mijn droom geweest om skileraar te worden. Die gelegenheid kreeg ik in de winter van 2011-2012, maar het bleek moeilijker te zijn dan ik voor mogelijk had gehouden. Ik moest de ouderwets wedl-techniek die ik aardig onder de knie had afleren en de nieuwe carving-techniek aanleren. En dat tot in de puntjes verzorgd, in volkomen beheersing. Het is gelukt. Op 1 februari 2014 heb ik in Axamer Lizum bij het diploma bij het Tiroler Skilehrer Verband behaald. Sindsdien zijn de Alpen in februari mijn kantoor.

Skiles

Ik organiseer privé skilessen voor groepen (bedrijven, scholen, vrienden), kinderen en voor degenen die kiezen voor een gedegen voorbereiding tot de opleiding als skileraar.

Ik beschik over een netwerk van Nederlandse en Oostenrijkse skileraren, van Anwärter, tot Landeslehrer en van Staatslichgeprufte schilehrer tot Bergführer en zelfs over Ausbilders, de skileraren die leraren opleiden. Allemaal opgeleid bij het prestigieuze Tiroler Skilehrer Verband.

Mijn thuisgebied is Skiwelt Wilder Kaiser in Tirol. In dit gebied ken ik de beste pistes, de beste restaurants en de beste apres ski. De volgende dorpen zijn aangesloten aan dit gebied: Westendorf, Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll

Bepaal zelf het programma, techniekdagen of toerdagen.
De techniekdagen staan in het teken van het verbeteren van uw techniek, wat nodig is voor uw ski- of toerdagen. De techniekdagen dienen als basis voor de toerdagen.

Neem contact met mij op voor een op maat gemaakt programma.

 

Intensieve Skitraining

  • Met privéles bereik je sneller je doel. Meer zekerheid, grotere veiligheid, je verbetert je techniek of je verliest angst.
  • Door intensieve training haal je het maximale uit je kunnen. De vorderingen gaan minimaal twee keer zo snel als bij een groepsles.
  • Techniek staat hoog in het vaandel. Daarom volg ik nauwgezet het Lehrplan Tiroler Skilehrerverband. We staan daarom altijd eerst stil bij de basistechniek (Lernen) en werken vervolgens het schema af. Een Toerdag bestaat uit een on-piste en off-piste beleving. In het gebied Westendorf, Ski-Welt, Kitzbühel, zal een off-piste dag bestaan uit Brixenbach, Santenbach, Jägerhäusl, of steile Nordabfahrt
  • Ik sta in contact met raceteams in Nederland voor de echte talenten. En je zou niet de eerste zijn die via mij als scout, terecht kom in het race team van Holland Ski Racing.
  • Anwärter/Skileraar A voorbereiding: Wil jij skileraar worden, maar ben je gezakt voor je examen of ben je nog niet zeker of je al goed genoeg bent of dat je al voldoende theoretische kennis beschikt . Ik stoom je klaar om de skilerarenopleiding met succes af te ronden.